Trädgårdsbelysning

Det är allt vanligare med utebelysning i trädgårdar. Anledningen till det är att varitionsmöjligheterna för energisnål LED belysning för utomhusbruk blivit fler.
Det finns stora möjligheter till att lyfta din trädgård på ett dekorativt sätt med hjälp av belysning. Trädgårdsbelysning kan innebära att lysa upp buskar och träd, rabatter, stenar, gångar och passager. Både trädgårdsbelysning och fasadbelysning ger både en mysigare miljö och har avskräckande effekt mot inbrottstjuvar.

När man belyser en trädgård finns det några saker man bör tänka på. Belysningen måste ofta inte vara särskilt stark trots att den ska belysa utomhus. Belysningen i en trädgård får aldrig vara bländande. Därför kan viss trädgårdsbelysning med fördel hållas gömd, till exempel mellan stenar.
Varmvitt ljus på upp till 3000K är vanligast som trädgårdsbelysning. När man ska belysa färgstarka växter kan dock kallare ljus bli effektfullt på växter med kalla färger medans röda och gula växter alltid blir bäst med varmvit belysning.

Här hittar du våra belysningsarmaturer särskilt avsedda för trädgården. Även LED strålkastare kan i många fall användas både som trädgårdsbelysning och som annan utebelysning.


checkout Till Kassan
Produkter
Övrigt