Spotlights / Downlights

Spotlights och downlights är en mycket populär form av belysning som man ofta ser som arbetsbelysning i kök, takbelysning i badrum, i kontor och korridorer med mera.
Spotlights och downlights finns med både fasta och vridbara ljuskällor och för utanpåliggande eller infälld installation.

Det är klokt att välja LED när du ska installera downlights. Oftast installerar man inte bara en spotlight utan det kan röra sig om ganska många för att belysa ett innertak. Med LED spar du in mycket på den låga energiförbrukningen samt att du får större möjlighet att välja själv vilken färgtemperatur du vill att ljuset ska ha. Du får heller inte samma värmebildning som t ex halogenspotlights ger samt att LED håller mycket längre.

Vi har både spotlights och downlights med integrerade ljuskällor, som inte är utbytbara, samt spotlightarmaturer som du själv väljer en passande extern LED-spotlight eller stiftlampa till. Vad som passar bäst beror helt på var belysningen ska placeras. Många gånger är det smidigare med utbytbara ljuskällor medan fördelen med LED-downlights är att de inte blir lika höga och därmed passar bättre där utrymmet är begränsat, så som inuti skåp och under vissa överskåp i kök.


checkout Till Kassan
Produkter
Övrigt